Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

MVD - Masterclass (Alcarras, Spanje) 2012-03-25


Zondag 25/03
De les begon pas de maandag maar aangezien we nu toch op het circuit stonden vond ik het zinloos om niet te rijden. Dus besloot ik om de moto uit te laden en wat vrij te rijden op het circuit.
Die dag mochten we enkel op het verharde deel van het supermotard circuit rijden, daarin was ook een kombocht en enkele jumps. Het onverharde gedeelte was die dag afgesloten evenals het cross-circuit.  De tafel was 8 meter lang en helemaal niet makkelijk om in een keer over te springen. Na enkele pogingen sprong ik dan toch over de tafel en over de dubbele sprong.

Dag 1 van de les, eerst moesten we wat vrij rijden. Ik was ingedeeld bij de beginners omdat ik in het Belgisch kampioenschap bij de Juniors rijdt.
Na de eerste sessie vrij rijden onder toezicht van Marcel Van Drumen moest ik echter overgaan naar de experts, dit was een goede zaak aangezien ik bij de beginners niet zo veel zou bij leren.
Daarna begon de eerste les. Deze hield in, een bocht al driftend inkomen en er vervolgens op de goeie lijn uitkomen. Dit was voor mij niet zo moeilijk omdat ik al redelijk kan driften.
Het enige wat Marcel me wel zei was dat mijn voet niet in de goede positie stond tijdens het driften.
Hij vroeg me vervolgens om de onderkant van mijn crossbot te laten zien. Deze was nog niets geschonden (was ook nieuw), en dat mag blijkbaar niet. In de supermotard moet je slepen met je voeten om zo een 3de steunpunt te hebben. Marcel zei me dat die botten tegen het einde van de week helemaal moesten versleten zijn. ;-)

Dag 2 van de les, nu leerden we het bochtenwerk, namelijk een S-bocht zo rap mogelijk in- en uitkomen. Hier stelde ik vast dat ik de verkeerde lijn aannam. Na enkele pogingen nam ik dan toch de goede lijnen aan. Tijdens het laatste deel van de les reden we dan op een supercross-parcour (een circuit met heel veel jumps). Daar wou Marcel ons leren springen over een tafel. Ik had er in het begin niet echt het lef voor maar toch probeerde ik en uiteindelijk sprong ik er als een van de weinigen volledig over, al was het de eerste keer met mijn ogen dicht. In de namiddag mochten we vrij rijden en dit was ook leuk maar daar leerde je niet zo heel veel mee, je sleet er enkel je banden mee op.

Dag 3 van de les, vandaag wou Marcel ons beter leren driften.  In een bocht van 180 graden moesten we op de goede lijn driften zodanig dat we rap op de gas konden gaan. Dit was voor mij niet zo een probleem. De tweede oefening was niet zo makkelijk, we moesten driften tussen kegels en dat lukte bijna niemand. Tot ik het Marcel zag doen, je mocht eerst naar links  driften en daarna naar rechts, zo werd je snelheid veel kleiner en was het veel gemakkelijker om die oefening te doen.

Dag 4 van de les, vandaag kregen we les van Bernd Hiemer (2 voudig wereldkampioen S1). De eerste les was allerlei houdingen aannemen op de moto om zo te weten hoe de moto reageert. Daarna leerden we weer die S-bocht nemen en het maakte een groot verschil uit hoe je op je moto zat om rap door die bochten te kunnen gaan. Dit pasten we toen ook toe op enkel andere bochten.

Dag 5 van de les, we kregen weer les van Bernd Hiemer. Nu leerde hij ons hoe hard we konden remmen en toonde ook aan dat we deze remkracht niet gebruikten. Dus de volgende opdracht was remmen met de voorrem zodanig dat het achterwiel net niet van de grond kwam. De eerste keer dat ik dit deed remde ik veel te vroeg en stond ik stil om de bocht in te steken. Daarna moesten we hetzelfde doen maar dan enkel met de achterrem. Daarna de 2 gecombineerd dus hard remmen van voor en daarna overgaan naar het driften. Dit lukte me wel redelijk en ik kon veel later remmen dan ervoor.

Dag 6 van de les, we kregen voor de laatste keer les van Bernd Hiemer. We leerden hoe we moesten rijden in het onverhard en hoe we ons moesten positioneren op de moto in het onverhard. Die dag heb ik toch enkele dingen bijgeleerd hoe we makkelijk in het zand konden rijden. Op het laatste kregen we les van Marcel op het supercross-parcour. We leerden al zittend een dubbele sprong te nemen.  Dit is niemand echt goed gelukt, ook al leek het simpel als je het Marcel zag doen. Ik was er bijna maar net niet. Daarna leerden we hoe we een kombocht konden snijden. Dit was alles behalve makkelijk maar is me uiteindelijk toch een keer gelukt.


In het algemeen vond ik MVD Masterclass echt wel super. Ik heb er veel bijgeleerd en de sfeer zit er ook echt in, het was ook een goede compagnie. Je ziet dat Marcel het echt wel doet om de mensen iets bij te leren en niet enkel om zijn zakken te vullen. Ook qua organisatie is het super, het eten 's middags is ook heel verzorgd. Je kon ook steeds tips vragen aan Marcel of Bernd en die stonden ook altijd klaar om u te helpen. Dus zeker een aanrader en als het volgend jaar terug doorgaat ga ik er zeker terug proberen bij te zijn.