Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Lelystad 2017-05-14

Zaterdag Training

De trainingen verliepen goed, ik merkte juist dat mijn band niet zo mooi gesleten was. Op aanraden van verschillende andere piloten en Rockanje Racing Team heb ik dan besloten om een andere band te monteren met een hardere compound. Dit was dan ook merkbaar beter.


Chrono Zondag

Het weer was mooi, de baan lag er goed bij. We waren wel met veel piloten (35 euro en prestige piloten samen). Chrono rijden is dan wat moeilijker omdat je zelden een vrije baan hebt. Na de 2de ronde heb ik me eventjes langs de kant gezet om zo wat vrije baan te krijgen. Ik heb toen toch enkele snelle ronden kunnen rijden. Ik behaalde een beste tijd van 1:20.778 wat goed was voor een 21ste tijd.

Manche 1

Mijn start was echt niet goed, ik had de buitenkant genomen in de eerste bocht en verloor zo toch veel plaatsen doordat ik bijna in de graskant was geduwd. Ronde bij ronde kon ik er inhalen. Fysiek had ik het niet echt lastig toen. Na enkele ronden kwam ik een groepje tegen, ik had er toen al een van kunnen inhalen. De volgende ronde had deze mij terug ingehaald in de kombocht en daarbij had hij me geraakt aan mijn carterplaat. Hierdoor was deze beginnen opschuiven, op een gegeven moment kon ik niet meer schakelen en heb ik me even langs de kant moeten zetten om die goed te schoppen waardoor ik veel plaatsen verloren heb. Ik zat 22ste voordat ik heb moeten stoppen en daarna zat ik 32ste. Ik heb er toen nog twee kunnen inhalen en finishte als 30ste met een beste tijd van 1:21.184 en als 17de euro.

Manche 2

Hier moesten we starten vanaf de plaats van onze vorige manche dus 30ste waar we in Belgiƫ terug mogen starten van dezelfde plaats als in de chrono. Blijkbaar hebben ze in Nederland een ander reglement of verzinnen ze er zelfs een ter plaatse. In de start was ik vrij goed mee, het was constant volle gas geven om toch een goede plaats te kunnen behalen. Bijna iedere ronde heb ik er kunnen voorbijsteken. Ik zette alles op alles om toch maar de superfinale te kunnen rijden. De laatste 2 ronden begon het lichtjes te regenen en begon de baan ook glad te worden. Ik zag dat de piloot voor mij nog ver was en dat ik een redelijk gat had getrokken op de piloot na mij. Ik besloot om de wedstrijd op safe uit te rijden. Ik eindigde als 16de met een beste tijd van 1:20.450 en als 6de euro.

Superfinale

De superfinale mocht ik spijtig genoeg niet rijden, ik werd 13de algemeen bij de euros en enkel de eerste 10 mogen rijden.

Besluit

In sommige wedstrijden ben ik veel te braaf  qua andere piloten inhalen wanneer je ziet hoe er sommige mij inhalen. Ook kan je er niet altijd iets aan doen als je resultaten slecht zijn, hadden ze niet tegen mij gereden in de eerste manche kon ik ook de Superfinale rijden en dat zou veel punten verschil gemaakt hebben in de eindstand.