Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Chimay 2016-09-25

Vrije training (Zaterdag)

Training 1, die verliep vrij goed, ik vond mijn rempunt op het verharde. Juist het onverhard had ik op sommige plaatsen wat last van. Mijn vader gaf me enkele tips en die volgde ik dan ook waardoor het dan een stuk beter ging.
Training 2, hier besloot ik om achter enkele andere piloten te rijden om zo hun lijnen te leren kennen. Het circuit lag me wel en het ging vrij goed, de vering stond ook goed vond ik.
Training 3, in de 3de ronde ben ik gevallen en hierdoor was mijn linker schouder uit de kom. De ambulanciers zijn bij mij gekomen om hem er weer in te krijgen, ze hebben er met 2 man aan zitten trekken maar kregen hem er niet in. Toen zeiden ze dat ik mee moest naar het ziekenhuis en ik de dag nadien niet ging mogen rijden. Ik heb mijn schouder er dan maar zelf terug ingestoken maar toch zeiden ze dat ik de dag nadien niet zou mogen rijden. Na lang zagen zeiden ze dat ik de dag nadien bij de controle arts moest gaan en dat die ging beslissen of ik weer mocht rijden.

Zondag

Controle arts

Bij de controle arts moest ik enkele oefeningen doen welke pijnlijk waren. Ik beet op mijn tanden en probeerde een glimlach te behouden tijdens het doen van die oefeningen. De dokter heeft mij dan toestemming gegeven om te rijden. 

Chrono

De chrono was vooral proberen te rijden en kijken of de schouder het wat aankon. Ik had constant pijn maar heb toch doorgezet, ik behaalde wel een slechte chrono maar het rijden lukte een beetje. Ik kon me wel niet recht stellen op de moto en het onverhard deed redelijk pijn. Uiteindelijk behaalde ik een 12de chrono met een tijd van 1:44.890

Manche 1

Om derde te worden in het eindklassement moest ik 4 punten extra nemen op de 3de, mijn plan was dus om net voor Oege (de 3de) te eindigen. Vanaf de start zat ik in zijn wiel, ik kon het tempo aan zelfs al deed het me een beetje pijn. Na enkele ronden haalde hij iemand in en kwam ik in die andere zijn wiel. Ik heb toen heel veel pogingen gedaan om deze in te halen. Iedere keer als ik naast hem kwam deed hij de deur dicht. In de voorlaatste ronde heb ik geluk gehad dat Oege gevallen was en zo achter mij kwam. 
Uiteindelijk finishte ik als 11de met een beste tijd van 1:39.071

Manche 2

Hier was ik iets beter gestart en zat ik direct voor Oege. Ik kon de wedstrijd uitrijden aan mijn eigen tempo. Juist was de piloot die de vorige manche net voor mij was wel in mijn wiel aan het plakken. Ik heb toen zelf enkele keren de deur dicht gedaan. Uiteindelijk heb ik het gehaald en finishte ik als 10de met een beste tijd van 1:39.036

Superfinale

De superfinale moest ik gewoon rijden om zeker te zijn van de 3de plaats in het eindklassement. Ik besloot om dan ook geen risico’s te nemen en gewoon uit te rijden. Na de 2de ronde begon het te regenen en de meeste stonden op slicks. Gelukkig stond ik op regenbanden dus had ik er geen last van, heel veel piloten die op slicks stonden hebben het opgegeven omdat het te glad was. Ik finishte als 3de euro met een beste tijd van 1:47.676

Dagklassement

In het dagklassement eindigde ik als 10de met 21 punten.

Eindklassement

In het eindklassement werd ik 3de wat voor het eerste jaar bij de Euros zeker niet slecht is.

Besluit

Rijden met een schouder die de dag daarvoor uit de kom is geweest is redelijk pijnlijk. Ook denk ik dat er dat niet veel piloten zouden doen. Nu is de afspraak reeds gemaakt om die schouder te laten opereren zodat we volgend jaar fysiek in orde kunnen starten.