Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Francorchamps 2016-04-24

Zaterdag Training

Tijdens de training was het droog en konden we met slicks rijden, spijtig genoeg was het onverhard niet open dus dat stuk moesten we overslaan. Ik vond dat de moto wat raar deed bij het insteken van enkele bochten, we hebben dan de vering bij geregeld en na enkele ronden vond ik de goede setup. Na een tijd begon het wat te regen en viel de ene piloot na de andere, ik besloot dan ook maar te stoppen.

Zondag 

Chrono

In de chrono was het aan het sneeuwen en dit was helemaal mijn ding niet. Ik probeerde enkele snelle ronden te zetten maar dit is niet zo goed gelukt. Iedere keer als ik naar de bocht kwam had ik het gevoel dat mijn voorwiel wegschoof. In de chrono behaalde ik een 12de tijd.

Manche 1

De start werd met de vlag gegeven vanop de baan aangezien de startlichten (welke in de hoogte hangen) defect waren. Als je dan redelijk achteraan moet starten zie je die vlag niet en start je pas wanneer die voor jou aanzet waardoor je dus geen plaatsen kan winnen. De start was slecht, aan de eerste bocht werd ik in het zachte zand/kiezelsteen geduwd en daardoor zat ik zo goed als vast. Eens ik eruit was probeerde ik er wat snelheid in te krijgen, de baan voelde raar doordat we met regenbanden reden en het eigenlijk droog lag maar er was veel zand op het circuit waardoor je voorwiel wegschoof. Ik was blij dat de race voorbij was en we afgevlagd werden. Ik eindigde als 12de maar de eerste 12 piloten zaten met hun beste tijd op maximum 1 seconde verschil.

Manche 2

Hier was het hard aan het regen/sneeuwen/hagelen. De start verliep goed ik liet me niet doen en had een mooie lijn in het onverhard. Na de eerste ronde begon de inhaalrace. Het was niet gemakkelijk rijden doordat het zicht ook heel erg beperkt was. Uiteindelijk finishte ik op een 6de plaats.

Superfinale

In de superfinale heb ik opgegeven aangezien er toch geen punten te verdienen zijn en ik totaal geen vertrouwen had in de banden.