Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Zelhem 2016-04-17

Zaterdag

Training voor Endurance

Voor de Endurance heb ik een halfuurtje kunnen trainen, dit was vooral weer wennen aan het moto rijden. De training viel goed mee, ik vond een tempo dat me niet vermoeide en toch nog snel genoeg was.

Endurance

Deze reed ik samen met Yovan de Coene, we hadden beiden ongeveer gelijke ronde tijden. Een echt duel was er niet want de eerste 2 waren veel sneller en de 4de was een stuk trager. Het was dus gewoon een kwestie van uitrijden om zo onze 3de plaats op het podium te verzekeren. De eerste wedstrijd van het jaar (niet tellend voor het kampioenschap) met een podium kunnen afsluiten was wel leuk.

Zondag

Tijdtraining

Tijdens de tijdtraining ging het onverhard niet goed, iedere put deed pijn aan mijn schouder. Ik probeerde het verlies in het onverhard goed te maken in het verharde gedeelte. In de tijdtraining haalde ik een 11de tijd.

Manche 1

In de start was ik vrij goed mee maar ik heb er niet echt kunnen inhalen. In de 3de ronde ben ik stilgevallen en kreeg ik de motor niet direct gestart, daardoor heb ik een 30 tal seconden verloren. Daarna heb ik nog een inhaal race proberen doen maar dit is helaas niet gelukt. Ik ben geëindigd op een 10de plaats.

Manche 2

Hier was ik goed mee in de start, de gehele race lag ik met 2 piloten in duel. Het was wisselen en vechten voor je plaats en zo werd ik in de voorlaatste ronde nog ingehaald. Ik heb hem terug kunnen inhalen in de laatste ronde voor het onverhard en finishte als 8ste.

Superfinale

De eerste 10 Euro Nationalen mogen de superfinale rijden samen met de Prestiges en 10 Nationalen.
De start was heel hectisch, er werd vrij veel geduwd en je weet ook niet wat voor piloten er allemaal meedoen. Eens dat de eerste ronde gereden was begon de inhaal race. Ik heb er verschillende kunnen inhalen tot op een gegeven moment dat ik weer in duel lag met de piloot uit de tweede manche. Het was niet makkelijk aangezien die piloot sneller is in het offroad gedeelte. Op een gegeven moment wou ik hem uitremmen op het einde van het rechte stuk maar eens ik remde merkte ik dat mijn voorrem oververhit was. Ik riep en gelukkig is de piloot voor mij uitgeweken. Ik vond het toen maar correct om deze weer voor te laten en het duel te herstarten. In een van de laatste ronden heb ik deze dan toch kunnen inhalen. Ik eindigde als 5de Euro Nationale. 


Besluit

Vorig jaar bij de Nationalen was het niveau niet zo hoog, nu bij de Euro Nationalen ligt dit een stuk hoger. Ik hoop dat ik dit seizoen veel kan bijleren en dan volgend jaar eens gaan voor het kampioenschap.