Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Lelystad Endurance Cup 2015-10-03

Terug zoals het 10 jaar geleden begonnen is, vader en zoon die toen deelnamen aan de WinterCup te Francorchamps. Verschil was dat de zoon toen de jongste was en trager of de vader en dat nu hoogst waarschijnlijk de vader de oudste was en trager als de zoon.

Training

De training was een beetje terug wennen aangezien Lelystad een heel technisch circuit is.
Na enkele ronden lukte dat wel, we merkten wel dat er veel snelle piloten waren (Prestiges en Euros).

Chrono

Het was moeilijk om een goed tempo te rijden, Kevin reed het eerste deel van de chrono en behaalde een 7de tijd. Daarna heeft Patrick ook nog wat chrono gereden en wanneer hij eraf kwam hadden we een 12de tijd. Blijkbaar begonnen de meeste piloten sneller en sneller te rijden. Kevin besloot om de laatste 10 min. van de chrono nog eens alles te geven en hij behaalde uiteindelijk een 10de chrono. Doordat de band al redelijk versleten was kon Kevin niet overal evengoed op de gas gaan.

Endurance

We hadden besloten dat Kevin de start zou doen, we hadden namelijk al in enkele filmpjes gezien dat die mannen starten alsof hun leven ervan af hangt. In de start was Kevin redelijk goed mee, hij besloot een 25 min te rijden en dan te wisselen met Patrick. Wanneer Kevin eraf kwam waren we 7de. Daarna begon Patrick te rijden, hij deed dit goed (aangezien hij zelden rijd). We merkten dat hij na enkele ronden al last begon te krijgen in zijn polsen, maar toch hield hij het vol. Na een 20 min was het weer de beurt aan Kevin om te rijden, Patrick was eraf gekomen op een 12de plaats. Kevin heeft zijn eigen tempo blijven rijden, op een gegeven moment kon hij het niet houden van een kramp in zijn been en deed tekens dat hij eraf ging komen. Kevin was namelijk al 40 min aan het rijden. Wanneer Kevin eraf kwam waren we 11de. Patrick zette weer aan en heeft de hele tijd de positie kunnen behouden. Na een 20 min deed hij tekens dat hij eraf ging en juist toen was er een piloot gevallen waardoor de wedstrijd een klein uur werd stilgelegd.

Herstart

Met nog 2 uur en 10 min te gaan werd er een herstart gegeven. Kevin was goed mee in de start en kon zijn eigen tempo rijden. Na een 25 min is hij eraf gekomen en is Patrick weer aangezet. Deze heeft de hele tijd zijn positie kunnen behouden en heeft zelfs een 25 min kunnen rijden. Daarna was het terug aan Kevin. Terwijl we wisselden zei Kevin om de andere moto klaar te zetten aangezien de band al redelijk gesleten was (was een nieuwe bij aanvang van de Endurance). Kevin zette aan maar na enkele ronden kreeg hij zware krampen in de polsen. Hij zette toch door en na een tijdje begonnen de krampen weg te gaan. Kevin ging een 30 min rijden, zodanig dat we maar 1 maal meer moesten wisselen. Na 20 min is Kevin er af gegaan, we waren nog steeds 11de, Patrick zette dan aan. We hadden gezegd dat we hem tekens ging doen vanaf wanneer hij eraf mocht zodat Kevin de laatste 30 min kon rijden. Er werden tekens gedaan en Patrick kwam eraf. We wisselden de transponder en Kevin zette aan met de andere moto met een nieuwe achterband. Kevin heeft dan nog 30 min alles proberen geven maar heeft geen plaatsen kunnen goed maken. We eindigde als 11de op 22 teams die gestart waren.

We hebben een heel mooie dag gehad, goede organisatie en veel kunnen rijden voor ons inschrijvingsgeld.