Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Superbiker 2014-10-03

Vrije training

De vrije training was vooral verkennen aangezien het een compleet nieuw circuit was. Het parcours lag me wel, het onverhard ging ik redelijk vlot over. Na enkele ronden kwam ik in mijn ritme, was leuk maar kort circuit.

Chrono 1

Een chrono zetten is nooit gemakkelijk en vooral niet op een circuit waar je rond rijd op 1:12 dan heb je veel last van piloten die je moet inhalen. Na enkele ronden had ik toch eens een goede ronde kunnen zetten maar toen kregen we de rode vlag, er was iemand gevallen en daarvoor moesten we eventjes wachten. Na enkele minuten mochten we weer rijden, toen was het moeilijk om nog een tijd te rijden omdat je constant gehinderd werd. Uiteindelijk een tijd kunnen rijden van 1:10.632 en een 22ste plaats.

Chrono 2

Hier wou ik er nog eens voor gaan want een goede chrono is belangrijk. Na enkele ronden opwarmen kwam ik erin. Maar dan, bij het uitkomen van de bocht schoof mijn achterwiel weg waardoor ik gevallen ben en er reden nog 3 piloten kort achter mij. Helaas heeft de piloot vlak achter mij me meegehad aan mijn hoofd, de helm camera vloog in het rond, die lag in het midden van het circuit. Ik haalde deze op en probeerde mijn moto te starten, maar helaas ging dit niet. Hij wou niet starten dus einde kwalificatie 2. Mijn beste tijd in de kwalificatie was 1:11.024 een 23ste plaats.

Race 1

De start was niet zo goed maar al snel kon ik er enkele inhalen tot ik achter een rijder kwam met een 2-takt moto, deze moto ging heel hard. Ik heb zeker 3 ronden moeten proberen om deze in te halen. Uiteindelijk heb ik hem ingehaald en was het nog een 2 a 3 ronden te rijden. Plots hoorde ik dat er een reutel in de moto zat, ik besloot om de wedstrijd op het gemak te proberen uitrijden. Een halve ronde later was het gedaan, de moto reed niet meer, dus ik heb deze race helaas niet kunnen uitrijden. Ik was dus niet gefinisht, spijtig genoeg want moest ik kunnen uitrijden hebben zou ik 15de geworden zijn.

Herkansing

Aangezien ik de vorige race niet heb kunnen uitrijden moest ik achteraan starten. Ik besloot om toch alles te geven want de eerste 4 van 36 piloten mogen naar de halve finale. De start was goed, ik had al heel wat plaatsen goed gemaakt. Ik zette iedere ronde alles op alles om meer naar voor te komen. Ik eindigde dan ook op de 9de plaats wat zeker niet slecht is aangezien ik vanachter had moeten starten. Mijn beste tijd was 1:12.302


Troosting

Hier mocht ik op de eerste plaats starten, in de start nam ik dan ook de eerste plaats voor mij.
Na enkele ronden werd ik opgejaagd door een piloot, het is namelijk altijd makkelijker om als 2de te rijden dan als eerste. De andere piloot was beter in het onverhard en daar heeft hij me 3 keer kunnen voorbij steken, maar gelukkig kon ik hem iedere keer weer snel voorbij steken op het verhard.
Ik eindigde dan ook als eerste.
Volgens het programmaboekje was ik dan ook gekwalificeerd voor de halve finale (eerste 2 mochten halve finale rijden). Maar aangezien de organisator beweerde dat het in het officieel programma zo niet voorzien was en hij geen zin had om de startplaatsen te herrekenen mocht ik toch niet mee rijden.