Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Francorchamps 2014-06-28

Training

Ik had er zin in, het was droog en ik weet dat ik snel ben in het verharde gedeelte en aangezien Francorchamps bijna geen onverhard heeft zag ik het zitten. De eerste ronden waren serieus wennen, blijkbaar hadden ze nieuwe asfalt gegoten waardoor je heel veel grip had. Na enkele ronden had ik de 2de tijd, zeker en vast niet slecht aangezien de piloot die eerste zat hier al 2 dagen op voorhand was om te trainen.

Chrono

Ik moest rijden in de 2de groep. We stonden klaar om de chrono te rijden maar wanneer we mochten starten begon het te regenen, al in de eerste bocht was er iemand zwaar gevallen en was het rode vlag. Er werd beslist dat we eerst banden mochten wisselen en zo op regenbanden starten. Gelukkig heb ik 2 motors en moest ik geen banden wisselen. Na enkele minuten mochten we onze chrono hervatten. Ik probeerde bij enkele piloten aan te pikken maar dit ging totaal niet, van het minste dat ik op de gas ging schoof mijn achterwiel agressief weg. Ik voelde me niet op mijn gemak maar probeerde toch een chrono tijd te behalen. Helaas werd ik 12de, maar was wel gekwalificeerd voor de Nationale A (snelste groep van de Nationalen).

Manche 1

Bij de papa van Jaimie van Sikkelerus heb ik een nieuwe achterband (Michelin Rain Tire) kunnen kopen want mijn papa had ook gezien dat ik bijna niet op de gas kon gaan. Ik miste een beetje zelfvertrouwen in de start en zat niet echt op mijn gemak (doordat ik in de chrono een paar keer agressief was weggeschoven). Na de start kwam ik er als 33ste door en dit was absoluut niet goed. Iedere ronde probeerde ik hogerop te geraken, wat niet simpel was dankzij de regen. We hadden ook veel problemen met onze brillen die dampte constant aan. Na half wedstrijd heb ik deze moeten uit doen. Toen was het gewoon mijn plaats behouden.
Ik eindigde 17 (dus nog 16 ingehaald) met een beste tijd van 1:11,767

Manche 2

Hier probeerde ik een betere start te hebben, makkelijk is dit niet. Aangezien ik van vrij achteraan moest startten (we moeten telkens starten
aan de hand van de chrono). Na de eerste ronde kwam ik er door op de 23ste plaats. De inhaal race kon beginnen, het circuit is ook niet zo makkelijk om in te halen, veel bochten en weinig plaatsen om te passeren. Beetje per beetje kwam ik meer naar voren, tot wanneer mijn bril begon aan te dampen. Eens ik deze heb uitgedaan is het moeilijk om in te halen aangezien je niet zoveel kan zien door de regen die in je ogen spat. Ook moet je dan uw lijnen aanpassen zodanig dat je niet in de opspattende regen rijd van de piloot voor jou.
Ik kon er nog eentje inhalen en eindigde als 16de met een bestetijd van 1:10,306

Superfinale

Helaas was ik deze keer niet gekwalificeerd voor de superfinale. Ik heb dan ook besloten om de troosting niet te rijden omdat er daarin toch geen punten te behalen waren.

Eindklassement

In het eindklassement ben ik een plaats gestegen en sta ik momenteel 9de.