Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Rockanje 2014-05-25

Training / Tijdtraining

We wisten op voorhand dat dit een een heel snel circuit zou zijn en dat het onverharde gedeelte niet makkelijk zou zijn.
De eerste ronde startte ik rustig om het parcours te kunnen verkennen en op zoek te gaan naar de ideale lijnen, zowel op het asfalt als op het onverhard.
Naast 3 agressieve jumps en enkele kombochten, was het circuit  ook voorzien van een tafel.
Beetje per beetje beterde mijn tijd, en begon ik het circuit beter te kennen.
Door de nauwe breedte van het circuit is inhalen niet evident en kan er eigenlijk enkel ingehaald worden in de bochten, waar je dan weer je tegenstander 100% moet gaan vertrouwen, wat niet altijd even evident is.
Uiteindelijk haalde ik een 12de plaats met een tijd van 1:51,758

Manche 1

Omdat de start niet echt veilig te noemen was, hadden we met het team op voorhand afgesproken om het zeker voor het onzekere te nemen en voor een veilige start te gaan.
Bewijs van de onstuimige startpartij was een verdwaalde hooibal die een van de tegenstanders op het circuit gekegeld had.
Door de stofwolk die door de hooibaal gemaakt werd, was het blindelings gassen en hopen dat er niemand voor je reed.
Met een bang hartje de start overleefd en op het onverharde gedeelte voelde ik me pas echt in mijn sas en begon aan de strijd.
Onmiddellijk enkele plaatsen winst geboekt na het eerste gedeelte onverhard, nadien was het iets moeilijker, maar met de nodige vechtlust, ben ik alsnog als 11de over de finish gereden met een tijd van:  1:48,124

Manche 2

Opnieuw dezelfde hectische start en dus jammer genoeg weer enkele plaatsen verloren.
Gelukkig kon ik, net als tijdens de vorige manches, in het onverharde gedeelte enkele plaatsen goed maken.
Op het asfalt echter, was er een tegenstander die niet netjes reed en steeds opnieuw de deur dicht deed.
Dit bemoeilijkte het inhalen enorm en mede doordat deze tegenstanders aardig wat fouten maakte en ik geen vertrouwen had om hem in te halen, duurde het maar liefst 8 ronden vooraleer ik hem voorbij kon.
Eens voorbij deze tegenstander had ik mijn volgende doel voor ogen.  Een vriend van mij lag 3 plaatsen en ongeveer 500 meter voor mezelf.  De jacht was open!
Met nog slechts 2 rondes te rijden, heb ik zowel van mezelf als van mijn machine het uiterste gevergd.
De twee piloten tussen mij en hem kon ik vrij snel inhalen en met nog een halve ronde te gaan zat ik eindelijk in het wiel van mijn vriend.
Nu was het zoeken naar een veilige plek om deze in te halen, wat niet evident was...  in de laatste bocht voor de finish was het moment aangebroken.
Ik remde iets later dan hem en waardoor ik mijn voorwiel voor hem in kon steken en met slechts 10 meter meer te gaan naar de finish heb ik hem alsnog ingehaald... Missie: geslaagd!
Uiteindelijk 8ste geworden met een beste tijd van 1:47,264

Dagklassement

In het dagklassement werd ik 7de met 13 punten.