Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Florennes 2013-06-15

Zaterdag Vrije training

De training verliep goed, ik vond dat ik snelheid genoeg maakte. Het enige probleem was een beetje het onverhard, daar verloor ik veel tijd. Dan een paar keer een snellere piloot gevolgd om zo het onverhard onder de knie te krijgen. Ook reed ik met een nieuw kostuum en dat was ook nog een beetje wennen.

Zondag Chrono

We waren met 90 ingeschreven piloten en dus werden we ingedeeld in 3 groepen, ik was bij de 2de groep. De chrono was niet gemakkelijk, er was bijna geen enkele ronde waar ik niet gehinderd werd door andere piloten. Mijn vader deed al tekens van dat ik geen goede chrono reed. Dus zette ik eens alles op alles en behaalde dan toch nog een 5de chrono op 27 piloten met een tijd van 1:27.826

1/4 Finale

De start was moeilijk, ik zette net niet snel genoeg aan en verloor zo enkele plaatsen. Beetje per beetje maakte ik mijn slechte start goed. Sommige piloten waren heel moeilijk voorbij te steken en na 4 ronden begonnen we al te dubbelen. Sommige dubbelaars kan je heel moeilijk voorbijsteken en deze geven zelf nog eens gas bij als je uw voorwiel laat zien. Uiteindelijk kwam ik als 7de over de finish met een beste tijd van 1:28.316. Ik was er dus bij om over te gaan naar de halve finale.

1/2 finale

De start verliep normaal, niets verloren maar ook niets gewonnen. Deze wedstrijd vond ik heel vervelend qua dubbelaars. Hier gingen ze echt niet opzij en trokken ze er hun niets van aan. Ik heb er enkele kunnen voorbij steken in het onverhard. Door er gewoon mijn voorwiel voor te zetten en hun naar buiten te duwen. Uiteindelijk finishte ik als 14de met een tijd van 1:28.465. Ik was er dus terug bij om over te gaan naar de finale.

Finale

Hier stond ik op 7de start rij en tijdens de start heb ik zeker 2 a 3 rijen kunnen inhalen. Dit was een iets lastigere wedstrijd omdat ik constant mijn plaats moest verdedigen, zo ben ik in de voorlaatste ronde nog net ingehaald. Ook lag het circuit er slechter bij, in het onverhard waren er veel putten bijgekomen en dit maakte het wel iets moeilijker. Uiteindelijk eindigde ik als 17de met een tijd van 1:28.410.

Superfinale

Normaal mogen de eerste 15 van de finale meedoen aan de superfinale (dit is samen met de prestige en de eerste 15 van de finale). Nu is dat ook blijkbaar zo dat als niet alle piloten meedoen van de 15 eerste de 16de en 17de … ook mag meedoen. Wij hebben dit daar ter plaatse vastgesteld omdat we de 16de van de finale zagen rijden, ik wist dit niet (zoals vele andere piloten) en zo heb ik toch enkele punten mislopen omdat ik toch in de Superfinale zou mogen rijden hebben.

Organisatie

Wij hebben respect voor de mensen uit de organisatie, in het bijzonder voor Leslie die zijn best doet om de piloten zo goed mogelijk in te lichten. Toch vonden we dat de organisatie in het algemeen echt op niets trok, de piloten weten niet wanneer ze moet rijden of in welke groep.
De organisatie vindt het dan ook nodig om een half uur op voorhand de timing te veranderen zonder de piloten hiervan fatsoenlijk op de hoogte te brengen.
Er is constant iemand in de micro aan het lullen in het Frans, geen woord Nederlands en bijgevolg luistert er ook niemand van de Vlamingen meer naar wat ze uitroepen.