Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Battice 2017-09-17

Zaterdag Training

Het was moeilijk rijden op een parcours wat uit 80% onverhard bestond en slecht 20% verhard, normaal moet Supermoto 70% verhard hebben. Ik heb vooral de mappings en tractiecontrole van de moto getest en probeerde toch enkele ronden snel te gaan. Hierdoor ben ik ook een paar keer gevallen, ook omdat het circuit heel nat lag.

Chrono

Tijdens de Chrono reed ik in een groepje en dacht dat ik een vrij goede tijd had maar eens ik eraf kwam zag ik dat dit niet zo was. De groep waarbij ik reed was blijkbaar een trage groep. Ik stelde ook vast dat mijn moto zijn veren totaal niet afgesteld waren voor die ondergrond. Ik behaalde een 12de tijd met als beste tijd 2:03.897
Na de Chrono hebben ze mijn moto volledig anders afgesteld met de hulp van Ashley Barber zijn vader, ze hebben het stuur meer naar voor geplaatst en de vering aangepast. Het waren veel aanpassingen, in de hoop dat ik in de wedstrijd beter zou kunnen rijden.

Zondag
Manche 1

Het circuit lag er nog nat bij, in de opwarmronde merkte ik al dat mijn moto heel agressief op het achterwiel ging. In de start had ik een plaats verloren, maar na enkele bochten had ik deze plaats al goed gemaakt. Ik kon nu ook de dubbel overspringen door de afstellingen van de veren. Maar juist ging de moto nog steeds snel op het achterwiel. In het circuit lagen ook al veel sporen van toch een 30 cm diep. Na 2 ronden kwam ik dichter bij de piloot voor mij en kon ik hem bijna inhalen. Op een gegeven moment heb ik er mij kunnen naast zetten en heb ik hem kunnen inhalen. Daarna heb ik het verschil proberen dichtrijden met die voor mij, in de voorlaatste rond zat ik in zijn wiel. Ik heb dan verschillende pogingen gedaan maar ik geraakte er steeds net niet over. Ik eindigde als 10de met een beste tijd van 1:57.429 dat zijn toch 6 seconden sneller dan de chrono.

Manche 2

We hadden de achterveer terug iets anders afgesteld zodat de moto niet zo vlug meer op het achterwiel zou gaan. De start was wat duw en trekwerk, de eerste 3 bochten was het vechten voor mijn plaats maar dan heb ik er mij toch naast gezet en gewoon volle gas gegeven. Ik had 1 plaats gewonnen in de eerste ronde. In de 3de ronde ben ik een plaats verloren omdat ik ingehaald ben door een piloot die was gevallen tijdens de start maar normaal altijd vooraan rijdt. Daarna begon de inhaalrace, na een ronde begon ik in het wiel te zitten van die voor mij. Dan was het afwachten voor een goed moment. Bij de dubbel zag ik mijn kans, ik sprong dubbel en de andere niet. Ik had hem net kunnen inhalen en was zo een plaats naar voor gegaan. Daarna was er nog een iemand die ik kon proberen inhalen, in dezelfde ronde is mij dat ook nog gelukt. Daarna was het een kwestie van mijn plaats te verdedigen. Ik eindigde als 9de met een beste tijd van 1:51.504 door de extra afstellingen voelde de moto beter aan en zo terug 6 seconden sneller als in manche 1.


Superfinale

Van de superfinale ben ik nooit echt fan. In de start was er iemand voor mij die in een plas had gereden waardoor ik de eerste 2 ronden bijna niet kon zien van het vuil op mijn bril. Ik was ver achteraan door de start geraakt maar bijna iedere ronde kon ik iemand inhalen, juist in de voorlaatste ronde heb ik me laten inhalen.
Ik eindigde als 23ste met een beste tijd van 1:51.107

Dagklassement

In het dagklassement werd ik 9de.

Eindklassement

In het eindklassement heb ik het seizoen afgesloten met een 7de plaats.