Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Francorchamps 2015-09-06

Zaterdag Training

Er was ons beloofd dat we konden trainen voor 25 euro met het onverhard maar daar toegekomen moesten we 30 euro betalen en nog een lidkaart van 5 euro kopen ook. Bovendien hebben we dan ook nog niet in het onverhard mogen rijden. Dit was niet de fout van de organisator van de wedstrijd maar van de karting welke nog wat extra wilden verdien.
Tijdens de eerste training was het droog, alles ging goed en ik had veel snelheid.
Tijdens de 2de training was het beginnen regenen, de moto stond op regenbanden.
Aangezien we van het onverhard geen gebruik mochten maken kon ik daar ook niets bijleren, ik heb een 30 minuten gereden. Daarna had ik besloten om te stoppen en de moto klaar te zetten voor zondag.

Zondag

Chrono

De chrono was in de regen en het was moeilijk om een goede tijd te zetten aangezien het parcours spiegel glad was. Ook was er geen TV scherm waarop mijn vader te tijden en de plaatsen kon zien, dus hij kon me geen tekens doen van welke tijd ik had. Op een gegeven moment stak ik een u bocht in en ik remde iets te lang waardoor mijn voorwiel wegschoof. Ik had me geen pijn gedaan en stond snel terug recht, daarna probeerde ik nog enkele snelle ronden te rijden.
Uiteindelijk haalde ik een 6de tijd met als beste tijd 1:13.566

Manche 1

In de start was ik goed mee tot ik in het onverhard kwam, daar waren 2 piloten op elkaar ingereden en ik zat ertussen. Hierdoor had ik de voorsprong die ik in de start had al verloren. Ik probeerde de piloot voor mij in te halen maar dit ging altijd net niet, ook omdat het circuit zo glad lag en er maar een ideale lijn was en je deze niet kon verlaten. Na enkele ronden haalde hij een andere piloot in welke ik dan ook nog ingehaald heb. Kort daarna werd ik ingehaald, ik dacht zelf dat ik gedubbeld werd aangezien deze zo snel reed en dan ook nog de persoon voor mij inhaalde. Daarna probeerde ik de voorsprong weer dicht te rijden maar dit is dan niet meer gelukt. Uiteindelijk eindigde ik als 8 ste met een beste tijd van 1:11.460 deze tijd kwam overeen met de winnaar.

Manche 2

Hier startte ik van de 3de plaats, in de start had ik bijna een kopstart maar de andere piloot deed de deur dicht in het onverhard. Ik had besloten om deze keer te powersliden aangezien ik me zo beter voel op mijn moto. 3 Ronden bleef ik in het wiel hangen van de eerste, maar toen ben ik ingehaald door de 3de. Deze haalde dan ook de eerste in maar ondertussen was de voorsprong op die voor mij al vergroot. Ik probeerde toch de voorsprong te verkleinen maar toen ben ik ingehaald door de 4de. Deze heeft uiteindelijk nog de eerste kunnen inhalen. De 5de zat toen ook een hele tijd in mijn wiel geplakt, deze heb ik hele tijd achter mij kunnen houden. Op een gegeven moment moest ik 4 piloten dubbelen, dit was niet makkelijk aangezien het heel glad lag. Vanaf het moment dat ik van mijn ideale lijn kwam viel ik bijna. Uiteindelijk heb 3 dubbelaars kunnen inhalen, maar de 4de deed overal de deur dicht gelukkig was de finish vlag in zicht. Ondanks de dubbelaars heb ik mijn positie kunnen behouden. Ik eindigde als 4de met een beste tijd van 1:13.658

Superfinale

Helaas mocht ik de superfinale niet rijden aangezien ik in het dag klassement 6de werd.

Eindklassement

Hier ben ik 4de met 190 punten en met 18 punten voorsprong op de piloot na mij.
De 3de heeft momenteel 32 punten voorsprong op mij.