Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Battice 2014-09-21

Zaterdag

Vanaf zaterdag middag was het vrije training. De eerste training verliep vrij goed tot ik op een gegeven moment stil viel omdat ik te laag in toeren reed. Ik probeerde de moto weer te starten maar deze sloeg niet aan en dan heb de moto van de andere kant van het circuit mogen duwen naar de paddock. Daar hebben we de batterij van de reserve moto in de moto gestoken.
Klaar voor de 2de training. In de 2de training ben ik ook stil gevallen en kreeg ik de moto terug niet startend. Na wat zoeken had ik het probleem gevonden, de choke ging van zichzelf aan waardoor de moto stilviel.
3de training verliep goed, ik kon goed op het gas gaan en had vrij veel vertrouwen in de moto.

Zondag

Chrono

Het had de ganse nacht geregend en het circuit is met heel veel onverhard dus veel zin had ik er al niet in aangezien ik wist dat de kans groot was dat ik zou vallen. Ik probeerde me vooral recht te houden en dat is gedurende de hele chrono gelukt, ik behaalde een 19de algemene chrono.

Manche 1

Het circuit was een stukje ingekort omdat er een deel zo goed als niet meer berijdbaar was. In de start hield ik mijn plaats aan, ik wist dat het moeilijke gedeelte ging komen aan het eerste deel onverhard. Aangezien het zo nat en vettig lag verwachtte ik dat er daar wel heel wat piloten gingen vallen. Eens aan het onverhard was het kijken welke lijn je kon nemen want overal lagen er piloten op de grond. Het was heel de wedstrijd vechten om de moto recht te houden en gelukkig is me dat gelukt. Ik was geen een keer gevallen en daardoor behaalde ik toch nog een vrij mooie 15de plaats.

Manche 2

Het circuit lag er nog slechter bij als daarvoor, ze hadden wel nog enkele delen van het onverhard weggelaten maar makkelijk was het zeker niet. Een groot deel van de piloten is hiervoor niet aangezet of hebben opgegeven.
Na 2 ronden was ik al 3 keer gevallen en dit terwijl ik zelden val (2 keer op dit ganse seizoen). Bij de 3de val had ik mijn schouder toch wat pijn gedaan en kon ik moeilijk mijn stuur stevig vasthouden. Ik besloot om te stoppen omdat het binnenkort de Superbiker is en ik daar wel naar uitkijk en geen breuken wil hebben.

Superfinale

Deze heb ik niet gereden aangezien ik het niet zag zitten om te vallen, je kan het ook moeilijk een race noemen maar meer een schaatswedstrijd met de moto.

Eindklassement

In het eindklassement van het Belgisch Kampioenschap Supermoto ben ik 9de Nationaal geworden en dit van de 64 piloten die punten hebben kunnen nemen (piloten die geen punten hebben kunnen nemen staan niet in het klassement). Had ik de laatste manche en de finale nog gereden was ik waarschijnlijk 8ste geworden.