Warning: Undefined array key "nieuwsbrief" in /customers/8/b/9/madboyracing.be/httpd.www/nieuws.php on line 5 Mad Boy Racing

Everyone in life is looking for a certain rush.

Racing

Is where we got ours.

Florennes 2014-06-15

Zaterdag

Training

Op zaterdag stonden er 3 training sessies op het programma.
De eerste sessie verliep vrij stroef.  Het verschil in niveau tussen een ''junior'' (verleden jaar) en de ''nationale A'' klasse is immens!
Het verharde gedeelte ging vrij goed, maar het onverharde gedeelte wou maar niet vlotten.
Gelukkig werd de ervaring ronde na ronde beter, ik besloot om ook een trainings sessie mee te rijden met de ''Prestige'' klasse waar ik veel kon stelen met mijn ogen.
Uiteindelijk ging ik zowel op het verharde als onverharde keihard.

Zondag

Chrono

Omdat ik voor de chrono in groep 3 moest vertrekken, besloot ik om iedereen voor mij te laten vertrekken om zodoende niet opgehouden te worden door de tegenstanders en een hele snelle ronde te kunnen rijden. Helaas verkeerd gegokt, want het parcours had meer trage rijders dan vlotte rijders.  Uiteindelijk geprobeerd om in het wiel te hangen van een snellere tegenstander om alsnog een goede tijd neer te zetten.  In de voorlaatste ronde hebben we uiteindelijk de 7de eindplaats kunnen veroveren. Met een beste tijd van 1:28,302

Manche 1

Dankzij de vrij goede chrono mocht ik in de snelste groep rijden en startte ik van op een 15de plaats.
Door de vlotte en snelle start kon ik langs de binnenkant van de eerste bocht insnijden en al enkele plaatsen inpikken. Na enkele ronden kwam ik bij een groepje moeilijk in te halen tegenstanders.  Daarenboven is Florennes ook niet het makkelijkste circuit om in te halen.  In de voorlaatste ronde wou een andere piloot voor mij nog iemand inhalen, het uitgelezen moment om mijn kans te wagen!
Helaas mislukte deze gok.  Door de rijders in te halen en later in de remmen te gaan ben ik iets te snel in het onverharde gedeelte gedoken en kon ik de ideale lijn niet aanhouden.  Beide rijders haalden me opnieuw in.  Opgepompt door de adrenaline moest en zou ik minstens één van de twee opnieuw inhalen.  In de laatste ronde maakte de piloot voor mij een fout.  De eerste manche kwam ik als 12de over de finish met een tijd van 1:28,136

Manche 2

Manche 2 gaat van start met een... minder goede start.  Ik werd door de concurrentie naar buiten geduwd en verloor meteen enkele plaatsen.  Ã‰én per één  begon de inhaalrace.  Bij sommige ging het snel, bij anderen duurde het soms tot 2 ronden vooraleer ik hen kon overgaan.  De  laatste 2 ronden werd ik opgejaagd door 2 piloten die achter me reden. Ik moest mijn plaats verdedigen, wat niet zo makkelijk was aangezien de moto een paar keer uit versnelling was geschoten en ik zo mijn rempunt niet had. Door dit voorval had ik ook niet echt meer het vertrouwen in de motor zoals voorheen.  Toch niet opgegeven en blijven vechten voor een verdienstelijke 13de plaats met een beste tijd van 1:26,744

Superfinale

De superfinale wordt gereden door de snelste piloten van iedere klasse, de superfinale bereiken is al een prestatie op zich. De start was chaotisch doordat iedereen duwde en tegen elkaar reed. Ik was heel blij dat ik de start had overleefd. De jacht was open op de piloten voor mij, ik kwam dichterbij en probeerde ze in te halen. Na enkele ronden heb ik een eerste tegenstander kunnen inhalen en kon ik verder op jacht naar de volgende.
Helaas was er ook andere piloot die de jacht op mij had geopend . Deze piloot probeerde me op een gegeven moment uit te remmen, wat mislukte en waardoor hij tegen me aan reed.  Gelukkig heb ik de motor kunenn recht houden en kon de spannende race verder gaan.   Enkele bochten later probeerde hij hetzelfde manoeuver en weer reed hij tegen mij.   Gelukkig heb ik de motor opnieuw weten recht houden en konden we nog verder racen.  Enkele ronden later hoorde ik dezelfde tegenstander opnieuw aankomen en ipv te vechten voor een mindere plaats heb ik gewoon ruimte gelaten omdat ik niet opnieuw met kwetsuren wou zitten zoals vorig seizoen. Uiteindelijk ben ik 28ste geworden met een beste tijd van 1:27,058 .

Besluit

Ondanks het hele hoge niveau en het constante vechten voor een plaatsje winst keert het volledige team voldaan terug huiswaarts.  Een mooi weekend met een mooie race achter de rug en een resultaat dat er mag zijn.

Volgende race is op 22/06 in Bilstain